Ekološke radionice za školarce

U petak 04.06.2021. u sklopu projekta Otočna ekologija: Održivo gospodarenje otpadom grada Visa učenicima Osnovne škole Vis organizirane su radionice otočne ekologije „Čuvajmo plavo more i zeleni otok“ u sklopu podizanja svijesti o važnosti održivog gospodarenja otpadom Visa. Održane su dvije radionice za djecu 1. i 2. razreda, za djecu 3. razreda i djecu 4. razreda. Na radionicama su djeca na zabavan način kroz igru i primjere učila o bioraznolikosti otoka Visa i važnosti očuvanja prirode kao i o odvajanju otpada i važnosti recikliranja. Radionice je organizirala tvrtka Gradina Vis d.o.o. u suradnji s osnovnom školom, a gost predavač je bila gđa. Ana Barišić iz A.D.V. Grupe d.o.o. ovlaštene tvrtke za zaštitu na radu, zaštitu od požara i zaštitu okoliša iz Kaštel Štafilića.

Projekt „Otočna ekologija: Održivo gospodarenje otpadom grada Visa” razvija strategiju smanjivanja i upravljanja otpadom u dislociranim gospodarskim jedinicama radi lakšeg uvođenja otpada kao resursa urbanog metabolizma. Glavni cilj projekta je pružanje učinkovitog, okolišno i društveno odgovornog sustava gospodarenja otpadom grada Visa.

Ukupna vrijednost projekta je 1.585.126,00 HRK, a iznos koji sufinanciran sredstvima Europske unije iznosi 1.347.357,10 HRK

Projekt sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost tvrtke Gradina Vis d.o.o.